انجام تکالیف دغدغه والدین

آیا هر در طول سال تحصیلی با انجام تکالیف مدرسه با فرزندانتان مشکل دارید؟

در یک آمار گیری از پانصد اولیای دانش آموزان بین اول دبستان تا آخر دبیرستان در تهران بیشتر از ۵۹ درصد از اولیا با انجام تکالیف فرزندان شان اقلاً روزی یک بار درگیرند و با آنها بحث دارند ، ۲۸ درصد از آنها اقلاً یک بار در هفته درگیر بحث با فرزندان شان در مورد انجام تکالیف هستند و ۱۱ درصد بیشتر از یک بار در روز با این مشکل روبرو هستند. و فقط دو درصد از والدین با تکالیف فرزندان شان هیچ مشکلی ندارند.

مطمئناً شما که اکنون در حال خواندن این مقاله هستید جزء آن دو درصد نیستید.

دلایل اینکه بچه ها با انجام تکالیف مشکل دارند.

سؤال کلیدی این است که از نظر شما میزان تکالیف فرزندانتان چقدر است.

آیا از نظر شما ساعات کمتری از آنچه شما انتظار دارید را صرف درس خواندن و انجام تکالیف می کنند ؟ و یا فکر می کنید مدرسه فرزند تان بیشتر از توانایی کودک تان به آنها کار خانه می دهد؟
به هر حال در هر دو حالت با مشکل روبرو خواهیم بود!

دلیل اول: اگر مادر و پدری باشیم که درس و دانشگاه رفتن فرزندانمان برایمان مهم باشد، که البته برای بسیاری از ما مهم است . ممکن است توقع ما بسیار بالا تر از میزان واقعی باشد و همین باعث مشکلات بیشتر می شود. بعضی از ما میزان تلاش فرزندانمان را با زمان دانش آموزی خودمان مقایسه می کنیم و احساس می کنیم فرزندان ما بسیار کمتر تلاش می کنند.

دلیل دوم دیگر این است که شاید فرزند ما به اندازه کافی نیاز های اولیه اش را که همان نیاز به احساس تعلق و مهم بودن است، دریافت نمی کند. یکی از مهمترین دلایل متمرکز نبودن انسانها، برآورده نشدن انتظارات ابتدایی آنها در زندگی است. فرزند ما نیاز دارد که به خانه ، مدرسه و جامعه ای احساس تعلق کند و همواره بداند که جایگاه محکم و مناسب و متفاوتی در هر کدام از آنها دارد. ایجاد این دو احساس در سالهای ابتدایی زندگی و آموزش ساختن این دو احساس در سالهای بعد از کودکی به عهده والدین است. برای اینکه بدانیم چگونه این دو احساس را در فرزندانمان نهادینه کنیم . به شما توصیه می کنم بخش چهارم از بسته آموزشی فرزند موفق ، والدین خوشحال را بخوانید که ستون اصلی پرورش یک فرزند موفق است.

دلیل سوم اینکه فرزندان ما با ما در انجام تکالیف شان هم راستا نیستند، کم بودن میزان خواب مورد نیاز آنها با پایین بودن کیفیت خوابشان است. فرزندان ما در سنین مدرسه بر اساس سن شان باید بین ۱۱ تا ۸ ساعت بخوابند برای اطلاعات بیشتر به مطلب خواب با سلولهای خاکستری فرزندم چه می کند؟
ساعات خواب کم تر از نیاز فرزند و یا خواب بی کیفیت و همین طور مواد غذایی نا مناسب می تواند باعث ترشح بیش از حد هورمون های استرس زا شده که موجب بازداری مغز از انجام وظیفه کامل بشود. همچنین تأثیر بسیار حاد بروی خلق و خوی کودک دارد.

دلیل چهارم و بسیار مهم دیگر فاصله عاطفی زیاد و فقدان روابط سالم بین والدین و فرزندان است .
بسته به اینکه از چه شیوه فرزند پروری استفاده می کنیم، با دو رفتار متفاوت از فرزندان روبرو می شویم، در رفتار اول فرزندان مادر و پدر را بازی می دهند و معمولاً فقط نشان می دهند که در حال انجام تکالیف هستند و در بیشتر مواقع سعی در گمراهی والدین دارند. دسته دوم با حالت جنگ جویانه و آشکارا از از انجام ندادن تکالیف برای آزار دادن والدین استفاده می کنند.

خبر خوب این است که برای همه اینها را حل ها بسیار کاربردی وجود دارد و من دوباره اشاره می کنم به قانون طلایی  ” من و مسؤلیت های من”
برای اطلاع بیشتر از این قانون و به کار گیری آن در خانه  می توانید به محصول انجام تکالیف - دغدغه والدین رجوع  کنید.

و دلیل آخر این است که فرزندان ما در محیطی زندگی می کنند که روال و برنامه خاصی ندارد. بهتر است بگویم بی برنامه و “هر چه پیش آید خوش آید”. روتین، روال و برنامه مداوم یکی از مهمترین شرایطی است که برای موفقیت فرزندان در انجام تکالیف لازم است.

خوب تا اینجا با چند دلیل بسیار مهم از دلایلی که فرزندان با انجام تکالیف مشکل دارند و روزانه ساعت ها از خود و والدینشان انرژی زیادی می گیرند تا درس بخوانند و یا تکالیف مدرسه یا کلاسهای دیگر را انجام دهند را بررسی کردیم.

راه کارهای علاقمند کردن فرزندان به انجام خودکار تکالیف

تغییر و تجدید نظر در روتین های زندگی

بکار گیری استراتژی های جدید برای انجام کارهای مدرسه:

افزایش تمرکز و علاقه آنها به تکالیف مدرسه:

کمک به ساختن انگیزه ی بچه ها :

چگونه تیپ شخصیتی من می تواند در انجام تکالیف فرزندم تأثیر داشته باشد:

انگیزه سازی بیرونی و تفاوت آن با انگیزه سازی درونی:

هدف گذاری:

باید بدانیم:  کارهایی که ما والدین به اشتباه انجام می دهیم و کارهایی که باید انجام دهیم اما انجام نمی دهیم.

پاسخ به سؤالات  شما دوستان

خبر خوب این است که در درس  “انجام تکالیف” پر دغدغه ترین مشکل والدین!” تمام سر فصل ها ی بالا به طور کامل آموزش داده می شود. این شیوه یکی از حدید ترین و کارامد ترین شیوه های ارتباط با فرزندان در رابطه با انجام تکالیف است.

با تشکر از شما مادر و پدران مسؤلی که سرنوشت، خوشبختی و آرامش فرزندانتان برای تان مهم است و با وجود گرفتاری های زندگی برای یادگیری همیشه پیش قدم هستید. برای شما دوستان محصولی تدارک دیده شده که می توانید با  کلیک  آن را تهیه کنید.اما دانش تا زمانی که اجراء نشود کاملاً بدون استفاده است پس از همین الان بیاییم که دانسته های مان را به کار ببندیم و فرزندانی والا پرورش دهیم و از پروراندن آنها هم لذت ببریم.